Keuzes


Keuzes

Er zijn van die momenten in je leven dat je voelt dat je op een punt staan, waar er maar 1 mogelijkheid is, de sprong wagen. Een moment dat alles om je heen zo druk en veel wordt dat het je naar de keel kan vliegen en dat je vergeet wie jij bent en wat jij wil.
En op dit punt ben ik nu aanbelandt. In de wirwar van het aardse leven en naarmate de sluiers voor mij dunner worden, weet ik soms niet meer wat mijn waarheid is. Is die waarheid gebaseerd op angst en ego of is het mijn hogere zelf wat spreekt maar mijn ego die dan volledig in de weerstand gaat.
Op die momenten is het zo fijn om mensen om me heen te hebben die me kennen, weten hoe ik in elkaar steek, en letterlijk ingelogd zijn op mijn hogere zelf. Mijn hogere zelf dat precies weet wat het moet doen maar mijn ego die daar soms niet naar kan en wil luisteren. Het is dan zo fijn dat juist die mensen om me heen, die zo dicht bij mij staan (jullie weten wie je bent) weer even helpen om de stem van mijn hogere zelf meer gehoor te geven.
En als je dan die stap neemt voel je dat je in je kracht komt en dat je alles al wist maar dat het soms ook verdomd moeilijk is om ernaar te luisteren.
In deze tijd wordt het steeds belangrijker om naar je hogere zelf te luisteren en naar wat je hart je zegt. Donker en licht valt niet vanuit het verstand te onderscheiden, alleen vanuit het hart. Daar ligt de weg. Jou weg. Als je beseft dat het hart de werkgever is en je ego de werknemer, snap je ook dat het ego alleen maar hoeft te volgen, en dat het alleen maar hoeft te manifesteren wat het hart wil. Want daarin is het ego zeker nodig. Maar geef het niet meer bevoegdheid dan dat. Simpel.
Het ego snapt vaak niet waarom sommige energieen volledig resoneren en andere niet, terwijl dat voor mensen om ons heen totaal andersom kan zijn. Het ego komt in opstand als mensen vol lof spreken over anderen, terwijl jij dat niet voelt, het raakt in de war als mensen volle zalen trekken, maar jij het totaal niet in je hart voelt. Hoe kan het zijn dat “zij” dat zo bijzonder vinden, terwijl het voor mij totaal niet goed voelt. Zodra je dan vanuit je ego stappen gaat ondernemen zal je steeds verder van je pad af komen, terwijl als je je gevoel volgt, je dichterbij jezelf blijft en je je ook krachtiger voelt.
Maar waarom dan? Zal het ego zich afvragen. Dat is in het “nu” niet belangrijk.
Op dit moment voel ik mijn weg, voel ik mijn kracht intens aanwezig, en heb ik ook de behoefte om alles om me heen wat daar niet hoort weg te zetten. En om alleen vanuit mijn hart mijn pad te kiezen en de sprong te maken, ook al voelt dat alsof ik spring zonder vleugels, maar mijn vertrouwen is sterker.
In gesprek met mijn vriendin Tessa Koop vanochtend moest ik ineens denken aan een boodschap, die ik een jaar geleden doorkreeg van Joshua, die hier feilloos op aansluit.

5 april 2015 (1ste paasdag)

Ahora (op dit moment)

Inmiddels weet je dat niets is wat het lijkt Karen, vertrouw daarop en op je hart. lang heeft de wereld dingen in de doofpot gestopt ook daar komt nu een einde aan. het einde der tijden is aangebroken. al dat wij dachten dat was is niet meer en is eigenlijk nooit zo geweest.
onze onwetendheid en onze volharding en verstarring heeft ons gebracht waar we nu zijn. vast geroest in onze ideeën van wat wij denken dat de waarheid is. net als dat de hele cyclus in een kring verloopt en alles tijdelijk is, zo ook onze waarheden.
niets is wat het lijkt en alles is dan ook aan verandering onderhevig. zoals wij onze toekomst kunnen creëren wie zegt niet dat ook ons verleden aan verandering onderhevig is, er is tenslotte geen tijd en ruimte alles is hier en nu en alles is in beweging.
Transformatie houdt ook in dat we de oude ideeën en gedachtegang loslaten en ons laten meevoeren met de stroming van een nieuw bewustzijn. luister naar je hart die weet het antwoord.
Als wij al onze waarheden aan de kant zouden zetten zou er minder oorlog zijn, minder oordelen en meer liefde dan alleen kan onze blik ruimer en multidimensionaal worden in de multi dimensies is namelijk niet één waarheid. Waarheid geeft aan dat iets goed/waar is, dit geeft ook aan dat er iets niet goed/niet waar is. Maar er is immers maar één bron en die omvat alles. als wij leren niet meer in tegenstellingen te denken, niet meer in goed en fout, niet meer toen en nu, niet meer daar en hier, dan pas snappen wij hoe multidimensionaliteit werkt en ontstijgen wij het aardse leven en transformeren in alleen liefde. dus is het belangrijk die zogeheten waarheid? Het is de boodschap waar het om gaat. dat is het belangrijkste en dat is de sleutel. de mens wil weten wat de waarheid is, dat geeft ze namelijk ook het recht om tevens te veroordelen. want wie de waarheid niet kent wordt verbannen. het geeft dus aan hoe vast wij zitten in ons denken en de kijk op ons aardse bestaan. Al deze gedachtegangen zijn volgens het oude beeld. Dat hele beeld zal veranderen. Niets is en zal meer zijn wat het lijkt.
Josua

 

Recommend
Deel
Tagged in