Het ontstaan van mijn schilderij “Remember” en het pad naar mijn hogere zelf.
Als ik schilder weet ik vaak niet wat er op het doek wil komen en dan geef ik mij over aan de energie die zich wil laten zien.
Ik heb geleerd dat los te laten en niet te schilderen wat ik “mooi” vind maar wat geschilderd “moet” worden. Met het ene schilderij heb ik meer dan met het ander. Hoewel ik ze allemaal als delen van mezelf beschouw.
Maar soms heb ik vooraf wel heel duidelijk een beeld van wat ik wil…

Als ik mijn ogen sloot dan zag ik altijd dat gezicht voor me. Ik sta in een bos tegenover haar. Ze zegt niets en kijkt me alleen maar aan. Het bos waar ik altijd naartoe kan, een plek die ik duidelijk voor me zie, voel, ruik. Een plek niet ver van mij maar “in” mij. De plek waar ik altijd toegang toe heb en waar alles licht is en veilig. Tegenover haar. De Elf Meria. Want zo heet ze. Dat vertelde ze mij later pas. Zij is mij en ik ben haar. Als ik haar zie valt alles samen, mijn hogere zElf.

Zij moest en zou op groot doek komen, hoewel ik direct toegang heb tot haar energie, wilde ik er alles aan doen om haar hier te manifesteren en anderen haar energie te laten voelen.

Drie jaar geleden zetten ik haar eerste lijnen op papier en later op doek. En dat heb ik geweten. Het was een periode van verbinden, loslaten, strijdt met het ego, tranen, controle en weer loslaten. En alles wat daar aan emoties tussen zit. Soms moest ik haar wegzetten en na een tijd weer terugpakken en verbinden. Ik kon haar alleen met mijn hart schilderen en niet met mijn hoofd, dat liet ze niet toe. Zonder die verbinding kon ze er niet zijn en ging de poort dicht.
Ze heeft mij veel laten zien en vele lessen geleerd zoals je hogere zelf dat doet. Ze heeft me mijn zielspad laten zien en me de kracht gegeven ten volste mezelf te zijn. Ze heeft alle kleuren, vormen en gezichten gehad totdat ik haar eindelijk zag in haar ware licht en haar kon loslaten. En toen sprak ze voor het eerst, en ze zei alleen maar “Remember”….

Ze hangt in mijn studio en hoewel ik weet dat ze ooit een plek krijgt bij iemand anders, hangt ze daar nu nog even goed, om me soms even liefdevol op dingen te wijzen.
Elke keer als ik het even kwijt ben is één blik genoeg en ik herinner me.

De kaarten van dit schilderij heb ik tot nu toe het meest verkocht en hoewel de energie in de kaart dezelfde energie is als in het schilderij, is het schilderij zo intens dat ze soms uit de 5de dimensie de 3de dimensie instapt. Ze is de poortwachter van de vijfde dimensie en ze zal alleen haar energie openen als je er klaar voor bent en haar in haar ware licht kan zien. Ze draagt de energie van de natuurwezens, de nimfen en feeën maar ook van het oude Atlantis en Lemurie.
Ze staat voor het Aquarius tijdperk. Ze opent haar poorten alleen voor diegene die een sterke verbinding hebben met het hart
en als het ook jou tijd is om te herinneren wie je werkelijk bent en waar je vandaan komt. Want als wij weten waar we vandaan komen dan kunnen we dat gebruiken in ons aardse leven en krijgen we toegang tot ons hogere zelf en onze innerlijke kracht die zo licht en alles omvattend is….

Remember

Look into my eyes and remember.
Open your senses.
Feel the lightness of your soul
Your bare feet on the moss
Breathe the thin air.
Feel the warm wind on your skin
Your hands touching the fern
When we ran through the woods
Dancing with the dragonflies

The smell of pine trees and
flowers.
The sound of hummingbirds

Our thoughts melting as one
Our reflection in the water
When I was you and you where me
Creating our worlds in the now

The crystal palace glowing in the sun.
When we were home
Remember.

Your Higher sElves

Recommend
Share
Tagged in